Verschillende soorten zonwering voor de warme zomerdagen

0
23

De zomerdagen zijn warm, voor sommigen onhoudbaar warm. Toch willen we de warme zomerdagen niet aan ons voorbij laten gaan en er optimaal van genieten. Maar hoe genieten we van het warme weer in de tuin, als het door de zon simpelweg niet uit te houden is? U kunt een zwembad neerzetten en vol laten lopen met verfrissend water, of een parasol in de tuin zetten waar u heerlijk onder kunt vertoeven. Maar heeft u er wel eens over nagedacht om te investering in zonwering, bijvoorbeeld in de vorm van een markiezen of een terrasscherm. Op deze manier kunt u toch heerlijk in de tuin zitten, zonder dat het te warm is. We gaan graag verder in op de verschillende soorten zonwering in Nijmegen en bijkomende voordelen.

Verschillende soorten zonwering

Er bestaan verschillende soorten zonwering. Bij de verschillende soorten zonwering kunt u denken aan terrasschermen en markiezen, maar ook aan buiten jaloezieën, serrezonwering, zonwering screens en meer. We gaan graag meer over de verschillende soorten zonwering.

Terrasscherm

Een terrasscherm zorgt ervoor dat de binnenruimte waar hij voor hangt heerlijk koel blijft. Uiteraard is het ook mogelijk om lekker in de schaduw onder het scherm te zitten.

Markiezen

Markiezen zijn een zeer populaire optie omdat ze door de ronde vorm een romantische uitstraling geven aan het huis. Omdat markiezen niet heel ver boven de grond komen, zijn markiezen niet zo beschut om onder te zitten. Uiteraard zorgen markiezen er wel voor dat het behaaglijk koel blijft op de benedenverdieping.

Serrezonwering

Serrezonwering is ideaal wanneer u – u raadt het al – een serre heeft. Doordat een serre aan huis in de meeste gevallen van glas gemaakt is, kan het fijn zijn om speciale zonwering aan te laten brengen.

Uitvalscherm

Ook een uitvalscherm wordt veel gebruikt als zonwering in Nijmegen, omdat deze heel laag uitgerold kan worden. Dit maakt dat hij perfect avondzon tegenhoudt. Omdat een uitvalscherm verticaal langs het raam hangt, vinden we dit scherm minder handig om onder te zitten. In dat geval kunt u beter voor een knikarmscherm kiezen.

Zonwering screens

Screens zorgen ervoor dat het binnen heerlijk koel blijft, maar zijn niet geschikt om onder te zitten. Dat komt doordat screens tegen de muur gemonteerd worden en recht naar beneden lopen.

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën worden ook wel gezien als de meest directe vorm van zonwering. Ze kunnen afhankelijk van het weer omhoog en omlaag. Deze vorm van zonwering zorgt ervoor dat het koel blijft in huis, maar zorgt er niet voor dat u langer in de tuin kunt zitten.

Zonwering nodig?

Heeft u zonwering nodig? Neem dan een kijkje op de website van een van de vele bedrijven die zonwering levert, zoalsBuitink Duiven. De medewerkers van dit bedrijf vertellen graag meer over de mogelijkheden voor zonwering voor uw woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here