De akoestiek horeca verbeteren

0
59

Het is belangrijk dat, als u naar een restaurant of een andere horecagelegenheid gaat, de persoon die tegenover of naast u zit, kunt horen als wat er gezegd wordt. In een horecagelegenheid moet u kunnen genieten van de gezellige sfeer. Dat kunt u niet wanneer er in een restaurant of café de gesprekken die u voert, overstemd worden door andere geluiden. Natuurlijk is het gezellig als er achtergrondmuziek is, maar de muziek moet niet overheersend zijn. Wanneer u niet met elkaar kunt praten, dan kunt u niet spreken van een gezellige samenkomst. Wanneer u als uitbater in een restaurant de muziek te hard laat staan, kan dat u klanten kosten. Ook al staat de muziek niet te hard, dan kan het toch als hinderlijk worden ervaren. Er zijn ruimtes waar een hinderlijke galm in de ruimte hangt. Dat kan voor een bezoeker als zeer hinderlijk worden ervaren. Doordat de muziek te hard staat of hinderlijk is, kunt u vermoeid zijn wanneer u weer naar buiten gaat. Daardoor zult u niet snel nogmaals het restaurant of café bezoeken. Het is belangrijk dat de eigenaar de akoestiek in zijn zaak in orde heeft.

Klanten trekken

Wanneer u in uw restaurant meer klanten wilt trekken, dan moet u de akoestiek horeca verbeteren. Wanneer de akoestiek goed is en er een gezellige sfeer hangt, dan zullen de klanten graag terugkomen. Ze moeten zich bij u in het restaurant op hun gemak voelen. Krijgt u opmerkingen over het geluid in het restaurant, dan moet u dat zeker ter harte nemen. Haal eventueel een vakman erbij. Deze persoon zal kijken wat er gedaan moet worden om de muziek op een gezellige manier af te kunnen spelen. Er zijn meerdere mogelijkheden die gehanteerd kunnen worden om de akoestiek te verbeteren. Daarvoor kunt u schilderijen aan de muur hangen. Ook is het verstandig om een raambekleding toe te passen. Door het gebruik van de juiste meubelen kan ook de geluidskwaliteit verbeterd worden. Geplaatste panelen kunnen het overdadige geluid verminderen, waardoor het in het restaurant gezellig wordt.

AcoustIQ heeft een spuittechniek voor geluidsabsorptie

De onderneming AcoustIQ is in de omgeving van Antwerpen gevestigd. Zij gebruiken een nieuwe spuittechniek om het overtollige geluid te absorberen. De spuittechniek heet “Sprayplan”. Met deze spuitechniek worden wanden en plafonds bespoten. Het materiaal waarmee gespoten wordt, is zeer geluidsabsorberend en heeft een zeer geringe droogtijd. Sprayplan is een spuitmateriaal dat uit cellulosevlokken bestaat. Het materiaal is brandbestendig en schimmelwerend. Dat zijn twee eigenschappen die u in een restaurant moet hebben. Sprayplan kan op meerdere manieren worden aangebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here