Gebruik maken van een glazenwasser

0
1263

De werkzaamheden van een glazenwasser

Voor de glazenwasser is er de laatste jaren veel veranderd. Voor een glazenwasser is het schoonmaken van de ramen in grote steden, waar de ramen vooral vuil worden door de uitlaatgassen, niet gemakkelijk. Op de begane grond en eerste verdieping is het schoonmaken van de ramen nog wel goed te doen, omdat u als glazenwasser tot die hoogte gebruik kunt maken van een ladder. Boven de tweede verdieping mag een glazenwasser geen gebruik meer maken van een ladder. Dan zal hij een telescoopsteel moeten gebruiken. De ARBO-wetgeving heeft per 1 juni 2004 besloten dat een glazenwasser de ladder boven de tweede verdieping niet meer mag gebruiken. Dan zal hij overgaan tot het gebruik van de telescoopsteel.

De telescoopsteel

De telescoopsteel kan eenvoudig langer worden gemaakt. Aan de telescoopsteel is een slang met een borstel bevestigd. Een glazenwassersbedrijf dat VCA gecertificeerd is, zal ervoor zorgen dat zijn personeel de juiste papieren heeft. De glazenwasser moet weten wat hij kan en mag doen om de ramen schoon te maken. De glazenwasser die met een telescoopsteel werkt, zal geen gewoon kraanwater gebruiken om de ramen schoon te maken. Hij zal gebruik maken van osmose water. Het osmose water bevat geen verontreinigen, zodat de ramen na het schoonmaken ook daadwerkelijk schoon opdrogen. Het osmosewater heeft een professionele glazenwasser zelf bij. Het is een tank die meestal op de aanhanger van de wagen staat. Het osmose water wordt met een bepaalde druk naar boven gepompt. De telescoopstelen kunnen tot op een hoogte van 15 meter gebruikt worden. Een glazenwasser heeft nog veel meer producten nodig. Door gebruik te maken van Vileda producten weet de glazenwasser dat hij met de beste producten werkt. U kunt Vileda dweilen en dergelijke producten allemaal aanschaffen bij de glazenwasserswinkel.

De glazenwasserswinkel

Voor reinigingsproducten kunt u terecht bij de glazenwasserswinkel. Het assortiment dat ze hebben, bestaat uit meer dan 2500 verschillende producten. U kunt alle producten voor glazenwasser aanschaffen voor de eerste en tweede verdieping. Ook daarboven tot de 15 meter zijn de juiste producten beschikbaar. Door het gebruik van de juiste producten bent u verzekerd van schone en streep loze ramen, wanneer de ramen zijn schoongemaakt met de producten van de glazenwasserswinkel. Moeten de ramen op een nog grotere hoogte worden gereinigd dan 15 meter, dan moeten er speciale maatregelen genomen worden. Door gebruik te maken van een gondel, waarop alle schoonmaakspullen staan, kunnen de ramen worden schoongemaakt. De gondel gaat elektronisch naar beneden langs de ramen. De glazenwasser zit goed vast in de gondel, zodat ook deze manier van de ramen schoonmaken veilig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here