Ecologisch douchen met body bars

0
155

Body bars: verantwoord alternatief voor douchegel

Milieubewuster leven heeft niet alleen te maken met uw keuze voor voeding, kleding of vervoermiddelen. Ook in de badkamer gebruikt u artikelen waarvoor een duurzamer alternatief te vinden is. Lichaamsverzorging met producten met natuurlijke ingrediënten is beter voor uzelf, maar ook voor het milieu. Wilt u voortaan ecologisch douchen? Met vegan body bars maakt u een verantwoorde keuze voor uw huid en zorgt u voor minder plastic afval.

Milieuvriendelijke zepen voor onder de douche

We verbruiken in ons leven heel wat plastic flessen met douchegel. Gaat u liever voor zero waste, dan zijn body bars een goede keuze. Deze stukken zeep zijn er in vegan uitvoeringen, met natuurlijke bestanddelen en helende kruiden. Zo zorgt u niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor uw huid. Voor elk huidtype zijn er body bars met verschillende ingrediënten en geuren, die ook ideaal zijn om in de keuken uw handen mee te wassen. Na gebruik spoelt u uw huid goed af en bewaart u de bar in een zeephouder.

Kiezen voor producten die duurzaam gemaakt zijn

Als u graag douche- en verzorgingsproducten gebruikt, dan is het een kleine moeite om te kiezen voor een verantwoorde aankoop. Er zijn steeds meer bedrijven die hun producten op duurzamere wijze laten maken. Zo wordt gelet op het terugdringen van het aantal keren dat een artikel van de ene naar de andere plaats vervoerd wordt. Verpakkingen bestaan steeds vaker uit gerecyclede materialen en ook het bewust omgaan met grondstoffen en energie is inmiddels gebruikelijker.

Bewuster leven met lichaamsverzorging van Eco Company

Een van de webshops die biologische body bars biedt, is Eco Company. Dit bedrijf gebruikt uitsluitend verzenddozen van materiaal dat volledig gerecycled is. Het gebruik van plastic wordt zoveel mogelijk vermeden bij de productie van de artikelen, die dierproefvrij zijn en geen palmolie of parabenen bevatten. Daarnaast zijn voor de oprichters duurzaam transport en het gebruik van natuurlijke ingrediënten in de bodycare producten belangrijke uitgangspunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here